Якщо Україна після війни не ввійде в НАТО, у Європі не буде реального миру, – прем’єр Латвії

Прем’єр-міністр Латвії Кріш’яніс Каріньш вважає обов’язковим прийняття України до Північноатлантичного альянсу по завершенні війни з РФ, оскільки інакше не вдасться гарантувати мир і безпеку на континенті.

Про це Каріньш заявив 24 травня на пресконференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Брюсселі, повідомляє “Європейська правда“.

Латвійський прем’єр підкреслив необхідність подальшої військової допомоги Україні “стільки, скільки буде необхідно, поки вона зрештою не переможе у своїй війні проти цілком невиправданої агресії, яку Росія чинить проти суверенної країни”.

“Зрештою, видається цілком очевидним, що наприкінці війни, аби мир і безпека в Європі були реальністю, Україна повинна бути державою-членом НАТО. Адже якщо Україна виграє війну, звільнить території від російських окупантів і не буде членом НАТО, переозброєння Росії, її перегрупування та можливе повторення всього цього (війни) – це лише питання часу”, – вважає Каріньш.

Раніше, за підсумками саміту України й північноєвропейських держав, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна повинна стати наступним членом НАТО після того, як до Альянсу приєднається Швеція. Водночас він визнав, що Україна не зможе вступити до Альянсу під час війни.
Генсек НАТО Єнс Столтенберг також констатує: Поки триває війна, членство України в НАТО “не на порядку денному”.

Читайте також:
Для вступу в НАТО західні країни хочуть запропонувати Україні ізраїльську модель безпеки, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна