Куди звертатись, якщо ваше житло постраждало внаслідок війни

В Україні створять каталог пошкоджених житлових об’єктів із планами необхідних ремонтних робіт та прорахованими на них бюджетами. Мета такого каталогу — надати якомога детальнішу інформацію про пошкоджене житло українців для міжнародних організацій та меценатів, які готові фінансувати його відновлення.

Розробкою каталогу займається “Підмога”. Це платформа, мета якої – допомогти з відбудовою приватного житла та соціальних обʼєктів, що постраждали внаслідок російської збройної агресії, шляхом зʼєднання донорів із постраждалими.

Проєкт розпочався навесні минулого року із запиту від Міністерства цифрової трансформації до компанії EVO розробити платформу для волонтерської допомоги. Стартовою основою для платформи стала копія сайту сервісу замовлення послуг “Кабанчик”. Згодом зусилля команди були направлені на прийом заявок з розбору завалів та легкого ремонту приватного житла (ремонт даху, заміна вікон та дверей). Тепер у фокусі платформи — створення каталогу.

“На жаль, у країні зруйновано багато об’єктів й українці потребують допомоги у відбудові свого житла. “Підмога” може об’єднувати фонди, які готові допомагати та власників пошкоджених будинків. Але варто зауважити, що більшість міжнародних організацій, перш ніж братися за відбудову, хочуть бачити орієнтовний бюджет ремонту конкретного об’єкта. Ми вже чітко знаємо, яка інформація цікавить фонди та донорів, тож в каталозі будуть навіть фільтри, які дозволять їм знаходити саме ті об’єкти, які максимально відповідають їхнім критеріям. Адже деякі організації мають визначений бюджет на один об’єкт, а інші допомагають, до прикладу, лише родинам військових або багатодітним сім’ям. А чим простіше їм буде отримати цю інформацію — тим швидше почнуться й роботи з відбудови”, — розповіла керівник відділу маркетингу платформи Підмога Альона Крицук.

Для збору повної інформації про пошкоджені об’єкти на платформі “Підмога” створена детальна форма для заповнення власниками.

Також для людей, які не мають доступу до інтернету, працюватиме гаряча лінія (+38 066 290 62 25), яка допомагатиме в оформленні заявок.

“Підмога” стверджує, що адреси пошкодженого житла та особисті дані його власників на платформі надійно захищені. Доступ до контактів власників пошкодженого житла отримуватиме лише організація або меценат, які візьмуться розглянути об’єкт для подальшої відбудови.

Читайте також:
У США вперше дозволили передати Україні конфісковані активи російського олігарха: кошти підуть на відбудову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна