У Києві відкрили інсталяцію, присвячену річниці виходу українських воїнів з “Азовсталі”

На Софійській площі в Києві встановили скульптуру-символ стійкості та мужності українських військовополонених з “Азовсталі”.

Про це 22 травня повідомила Асоціація родин захисників “Азовсталі”.

Інсталяція присвячена річниці виходу українських воїнів з “Азовсталі”.

“Наша скульптура має певний сенс, тому що якщо на неї подивитись із двох сторін, то з одної вона має форму сердечка, а з іншої сторони це будуть напружені пальці людей, які стояли до останнього наказу. Зараз вони вже рік у полоні, тому саме сьогодні ця інсталяція буде представлена”, — розповіла співавторка інсталяції Наталія Башкатова “Суспільному”.

Автори скульптури розповіли, що створили її у відповідь на пропозицію асоціації родин захисників “Азовсталі”. Для того, щоб її завершити, їм знадобився тиждень часу.

Фото: Анна Железняк

За словами митців, головний задум інсталяції полягає в тому, що з одного боку складені руки символізують серце, а з іншого — вони виглядають напруженими, як зазвичай у зв’язаному положенні.

Робота була створена скульптором Яном Беспалько в команді митців Наталії Башкатової, Анастасії Семененко, Дениса Петришина, Валентини Ярощук, Дарини Дриги та Володимира Третьяка за підтримки бетонної майстерні TVERDO на Арт-Завод “Платформа”.

Зазначається, що інсталяція стоятиме на площі, допоки весь гарнізон “Маріуполь” не повернеться додому.

Читайте також:
Рік у полоні РФ: до річниці виходу захисників з “Азовсталі” у Києві відбулася акція “Чекаємо додому героїв Маріуполя”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна