Надання Україні F-16 не зробить НАТО стороною війни з РФ, – Столтенберг

Генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Єнс Столтенберг привітав рішення про підготовку українських льотчиків на винищувачах F-16, підкресливши, що їхнє надання не зробить НАТО стороною у війні з Росією.

Про це Столтенберг сказав журналістам перед зустріччю міністрів оборони держав-членів Європейського Союзу в Брюсселі у вівторок, 23 травня, повідомляє “Європейська правда”.

Генсек НАТО зазначив, що рішення про підготовку українських льотчиків “дає можливість також пізніше ухвалити рішення щодо постачання” F-16, що держави-учасники “коаліції винищувачів” мають вирішити окремо.

“Це важливий крок, який частково дозволить нам на певному етапі надати (Україні – ред.) винищувачі, але також надсилає дуже чіткий сигнал, що наша підтримка буде довгостроковою і Росія не зможе її “перечекати”, – наголосив він.

Столтенберг нагадав, що Україна має право на самооборону проти повномасштабної російської агресії, а НАТО в цьому їй допомагає.

“Допомагати їм (українцям – ред.) захищати право ООН, міжнародне право від агресивної війни – це наше право. Це не робить НАТО і членів Альянсу стороною конфлікту. Але ми підтримуємо Україну в її захисті від агресивної війни, брутального вторгнення Путіна”, – підсумував генсек.

Читайте також:
США назвали умову надання Україні винищувачів F-16

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна