Одноголосно: ПА НАТО визнала геноцидом злочини РФ проти України, а російський режим – рашизмом

Парламентська асамблея НАТО визнала злочини країни-агресорки Росії проти України геноцидом, а режим в РФ — рашизмом.

Про це повідомив голова постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв у понеділок, 22 травня.

«На сесії Асамблеї в Люксембурзі ми добилися ухвалення надзвичайно сильної декларації, яка буде мати далекосяжні політичні наслідки. Це наша дипломатична перемога. Всі наші ключові побажання щодо фінального тексту декларації враховані», — сказано у повідомленні.

Ба більше, НАТО закликало уряди своїх країн відкрито оголосити на саміті у Вільнюсі про те, що Україна стане членом Альянсу і погодити наступні конкретні кроки для вступу України до НАТО.

“Це наша дипломатична перемога. Всі наші ключові побажання щодо фінального тексту декларації враховані”, – зазначив Чернєв.

У документі також згадується про підтримку міжнародного трибуналу, допомогу Україні під час війни й після перемоги, засудження ідеології рашизму та відновлення територіальної цілісності України.

“Ми довго боролися за такі прямі та чіткі формулювання. Десятки та сотні годин переговорів та консультацій. Через месенджери, у кулуарах, з високих трибун. Фундамент до саміту НАТО у Вільнюсі закладений. Парламентарі країн Альянсу свою позицію висловили. Тепер справа за урядами”, – резюмував Чернєв.

Читайте також:
Для вступу в НАТО західні країни хочуть запропонувати Україні ізраїльську модель безпеки, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна