Окупантам зараз вдається виробляти 25 “Калібрів” на місяць, а щонайменше двічі на місяць ракети завозять у Крим

Країна-агресорка Росія налагодила виробництво ракет попри запроваджені санкції. Водночас темпи та обсяги цього виробництва сильно знизилися.

Про це 19 травня повідомив начальник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький в коментарі РБК-Україна.

Уламки збитих в Україні ракет свідчать про те, що вони були виготовлені в першому кварталі 2023 року.

“Вони щонайменше двічі на місяць завозять “Калібри” до окупованого Криму. Зараз росіяни в змозі виготовляти близько 25 “Калібрів” на місяць, Х-101 – 35 одиниць, “Кинжалів” – дві одиниці в місяць, балістичних ракет 9М723 до “Іскандер-М” – п’ять одиниць”, – сказав Скібіцький.

Він також зазначив, що окупанти щонайменше двічі на місяць завозять “Калібри” до тимчасово окупованого Криму.

Так, росіянам вдається завозити комплектувальні для виробництва ракет, незважаючи на міжнародні санкції, наголосив Скібіцький.

У розвідці вважають, що РФ тероризуватиме Україну ракетами, допоки в неї вистачатиме ресурсу, тож Україні важливо продовжувати укріплювати ППО.

Нагадаємо, у ніч на 16 травня сили ППО збили всі 18 ракет, які летили на Київ. Зокрема, 6 аеробалістичних “Кинджалів”, 9 крилатих ракет “Калібр” та три балістичні.

Читайте також:
У РФ трьох розробників ракети “Кинджал” заарештували за держзраду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна