Окупанти хочуть скасувати указ про передачу Криму УРСР – Кремль прокоментував

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков відреагував на наміри підконтрольного РФ парламенту Криму звернутися до Конституційного суду Росії з проханням скасувати указ Верховної Ради СРСР про включення Кримського півострова до складу УРСР.

Про це у середу, 17 травня, повідомляють “Крим.Реалії” з посиланням на  російське державне інформаційне агентство ТАСС.

“Я, щиро кажучи, нічого не знаю про ці ініціативи, не чув, не бачив, не знаю, хто їх висловлює. Не думаю, що можу якось судити про актуальність таких ініціатив. Краще по роз’яснення звертатися до авторів”, – сказав Пєсков.

Раніше глава підконтрольного Росії парламенту Криму Володимир Константинов заявив, що російський парламент Криму має намір звернутися до Конституційного Суду РФ із проханням скасувати указ Верховної Ради СРСР про включення Криму до складу УРСР.

У лютому 1954 року Верховна Рада СРСР видала указ «Про передачу Кримської області зі складу РРФСР до складу УРСР». Відтоді півострів перебував у складі України до його анексії Росією у 2014 році.
Під час незалежного існування Росії та України між країнами було складено понад чотириста різного роду актів, у яких було закріплено статус Криму як території України.

Читайте також:
Інстаграмне та впізнаване місце в Коктебелі “помітили” кримські партизани. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна