Визначилися всі фіналісти “Євробачення-2023”

Увечері 11 травня в Ліверпулі відбувся другий півфінал міжнародного пісенного конкурсу “Євробачення-2023”.

На арені Liverpool за право виступити у фінальному шоу змагалися виконавці з 16 країн-учасниць. Із них 10 пройшли до вирішального раунду: Албанія, Кіпр, Естонія, Бельгія, Австрія, Литва, Польща, Австралія, Вірменія та Словенія.

Двома днями раніше були визначені щасливчики першого півфіналу: Хорватія, Молдова, Швейцарія, Фінляндія, Чехія, Ізраїль, Португалія, Швеція, Сербія та Норвегія.

Загалом 13 травня у фіналі “Євробачення-2023” за перемогу змагатимуться 26 учасників. Крім 20 виконавців, відібраних у півфіналах, це представники країн “великої п’ятірки” “Євробачення” (Велика Британія, Іспанія, Італія, Німеччина, Франція) та минулорічна переможниця – Україна.

Новація нинішнього конкурсу – у півфіналах голосували лише глядачі, без урахування журі.

Напевно, багато українців підтримали своїми СМСками співачку з Польщі Бланку з її запальною композицією “Solo”:

“Євробачення-2023”

67-й пісенний конкурс “Євробачення” проходить у Ліверпулі від імені України, яка здобула перемогу в Турині 2022 року.

Від України на шоу є своя співведуча (Юлія Саніна), по кілька музичних номерів на кожному концерті. Організатори надають країні, що воює за свободу, потужну емоційну та словесну підтримку.

У першому півфіналі сильні патріотичні композиції виконали Hardkiss і Альоша.

У другому – перформанс “Музика єднає покоління” розповів про зв’язок між різними поколіннями українців через попурі відомих українських музичних творів у сучасному аранжуванні. Представниця України на “Євробаченні-2014” Марія Яремчук виконала пісню свого батька Назарія Яремчука “Родина” і “Мелодію” Мирослава Скорика. 14-річна Злата Дзюнька з “Дитячого Євробачення-2022” заспівала легендарний “Щедрик” Миколи Леонтовича. А репер OTOY зачитав “Садок вишневий коло хати”.

Представник України, гурт Tvorchi, одразу потрапив у фінал. Гурт виступить з оновленою версією пісні Heart of Steel під номером 19.

Півфінали “Євробачення-2023” пройшли на арені Liverpool 9 й 11 травня. Українці мали змогу голосувати у другому півфіналі.

Фінал призначено на 13 травня.

Слухайте всі 37 пісень “Євробачення-2023” тут.

Читайте також:
Червоно-чорні українці з благодійною місією: в Ліверпулі відкрили “Євробачення-2023”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна