Червоно-чорні українці з благодійною місією: в Ліверпулі відкрили “Євробачення-2023”

У Ліверпулі, Велика Британія, 7 травня відбулася церемонія відкриття пісенного конкурсу “Євробачення”.

Ведучі церемонії Тімур Мірошниченко та Сем Квек привітали й поспілкувалися з усіма 37 учасниками, які цьогоріч беруть участь у фестивалі.

Нагадаємо, торік конкурс виграв український гурт Kalush Orchestra із піснею “Стефанія”. Однак шоу 2023 року не стали проводити в Україні з огляду на безпекову ситуацію – війну, що триває. Тому “ЄБ-2023” приймає Велика Британія, чий співак Сем Райдер у 2022-му посів друге місце.

Нинішні представники України на “Євробаченні-2023”, гурт Tvorchi з Тернополя, пройшли 200-метровою бірюзовою доріжкою.

Андрій Гуцуляк та Джеффрі Кенні були вбрані у червоно-чорні костюми з вишитими на них іменами українських дітей, які народилися під час війни та потребують виходжування в інкубаторах. Хлопці є амбасадорами благодійного проєкту, що збирає кошти для порятунку таких дітей, передає “Суспільне”.

На запитання про можливу перемогу України на “Євробаченні” вдруге поспіль Джеффрі відповів, що це не є пріоритетом саме зараз: переможуть чи ні, вони будуть задоволені результатом, бо набагато важливіше Україні перемогти у війні.

“Євробачення-2023”

67-й пісенний конкурс “Євробачення” проходить у Ліверпулі від імені України, яка здобула перемогу в Турині 2022 року.

Представник України, гурт Tvorchi, одразу потрапляє у фінал шоу 13 травня. Гурт виступить з оновленою версією пісні Heart of Steel під номером 19.

Півфінали “Євробачення-2023” пройдуть на арені Liverpool 9 й 11 травня.

Україна голосуватиме у другому півфіналі конкурсу, в ньому ж глядачам покажуть попередньо записані кадри з репетиції виступу “Творчих”.

Фінал призначено на 13 травня.

Прямі трансляції півфіналів та фіналу о 22:00 дивіться на телеканалі “Суспільне Культура”, на сайтах “Суспільне Культура” та “Суспільне Євробачення”, а також слухайте на “Радіо Промінь”.

Слухайте всі 37 пісень “Євробачення-2023” тут.

Читайте також:
“Дичина з борщем і кокошниками”: від Чехії на Євробачення претендує гурт про “сестер” Україну і Росію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна