Мінкульт позбавив охоронного статусу два погруддя Пушкіна в Києві

Міністерство культури та інформаційної політики позбавило охоронного статусу два пам’ятники російському поету Олександру Пушкіну в Києві.

Про це повідомила пресслужба МКІП.

“Міністерство культури та інформаційної політики визнало такими, що не підлягають занесенню до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, об’єктів культурної спадщини два пам’ятники російському поету Олександру Пушкіну у Києві”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, охоронного статусу позбавлено “Пам’ятник бюст О.С. Пушкіну”, розташований за адресою: вул. Михайла Омеляновича-Павленка, 1, а також “Погруддя О. С. Пушкіна”, розташоване за адресою: вул. В’ячеслава Чорновола, 37-А.

Рішення було ухвалено з огляду на висновки Експертної комісії з питань обліку об’єктів культурної спадщини при Мінкультури, на підставі подання Департаменту охорони культурної спадщини Київської міської держадміністрації.

Як писала “Новинарня“, 11 жовтня 2022 року в Києві на площі Слави, біля будівлі Національного транспортного університету, громадські активісти повалили погруддя російського поета Олександра Пушкіна. 
Акцію присвятили пам’яті лейтенанта ЗСУ, університетського викладача Дениса Антіпова на псевдо “Бук”, який загинув у бою з російськими окупантами у травні 2022 року.

Після повалення бюсту російського поета Пушкіна в Києві правоохоронці з подачі ректора Національного технічного університету Дмитриченка почали переслідувати громадських активістів – поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 296 Кримінального кодексу України – “хуліганство”.

Читайте також:
“Це не боротьба з пам’ятниками – це боротьба України за життя”: у Краматорську демонтували погруддя Пушкіна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна