У боях під Ізюмом загинув викладач корейської мови, десантник Денис Антіпов

У бою з російськими загарбниками під Ізюмом на Харківщині загинув викладач, перекладач, приватний підприємець, ветеран АТО й чинний воїн ЗСУ, лейтенант 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ Денис Антіпов.

Про загибель воїна 14 травня повідомляють у соцмережах його друзі, співробітник та побратими.

“Прекрасна людина. Перекладач, викладач Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, ветеран війни з Росією на Донбасі, бізнесмен, який сам з нуля створив своє виробництво. Принциповий активіст. Боровся за українську мову та проти колоніального минулого в Україні…

Завжди дотепний, веселий, цілеспрямований і впевнений у майбутньому. Він дуже любив Україну! Жив заради України. Я запам’ятаю його таким. Скільки в нас спільних незавершених проектів! Господи, як боляче! Як несправедливо, що такі люди гинуть!” – написав історик, журналіст, пресофіцер 112-ї Київської бригади Тероборони Андрій Ковальов.

Денис Антіпов на в параді з нагоди 25‑ї річниці Незалежності України, 24 серпня 2016 року, Київ

“З Денисом ми познайомилися у 2014 році. Він волонтерив, потім пішов у дєсанти воювати, потім розвивав свій бізнес, 24 лютого знову пішов в 95-бригаду ДШВ. На початку цієї фази війни ми передали його підрозділу мавік і ще приколів, ними Денис активно коригував арту і палив русню. Навіть останнє його повідомлення у вівторок було з фотками “хорошої” російської техніки…” – розповідає волонтер Роман Балан “Сініцин”.

Він також оголосив аукціон з продажу марки “Русскій воєнний корабль, іді …”, яку прислав йому Денис, щоб на виручені гроші купити коптери для підрозділу Антіпова та інших підрозділів ДШВ.

“Денис Антіпов – один з тих людей, які вміють надихнути.

Десантник-аеророзвідник, який після відмови у військкоматі на початку російсько-української війни [2014 року] опанував фах оператора БПЛА, щоб усе-таки потрапити на передову і бути корисним на фронті.

Викладач корейської в університеті Шевченка, який свідомо у 2015 році полишив науку, щоб стати до лав війська і боронити свою країну. Ветеран-підприємець, який справді любив свою справу, працевлаштував побратима і мав амбітну для своєї маленької компанії мету – вийти на світовий ринок.

Денис був активним у середовищі бізнесменів-учасників бойових дій, постійно самовдосконалювався та шукав можливості здобути знання й досвід, які інвестує у справу. Його компанія UA GIFTS – toys and gift store виготовляла подарунки та розвиваючі іграшки. Антіпов говорив: “У кожному з нас у душі є дитина, просто в комусь вона дуже глибоко сидить”, – зазначили у фонді “Повернись живим”.

Денис Антіпов у Вашингтоні, США

“Денис мав дуже багато захоплень і завжди намагався відкривати для себе щось нове. Він дуже любив небо і все, що пов’язане з авіацією. Він дуже любив музику та грав на різних інструментах.

Він дуже любив історію України, зокрема визвольних змагань, і всіма методами все своє життя поширював правду про боротьбу ОУН, УПА, Армії УНР та інших військових формувань. Не словом, а ділом – зокрема відвідував і підтримував ветеранів УПА. Чого тільки вартує його Вагон-ресторан “Свідки П’ятого Універсалу”, – розповідає його друг Олег Слабоспицький.

Денис Антіпов народився 1989 року в Івано-Франківську, але ще дитиною разом із батьками переїхав до Києва.

Працював  на кафедрі мов і літератур Далекого Сходу та Південно-Східної Азії Національного університету ім. Тараса Шевченка, викладав  корейську мову.
Неодноразово стажувався у Південній Кореї.

Брав активну участь у “Мовному Майдані”, а згодом у Революції Гідності – із 24 листопада 2013 року і до переможного кінця в лютому-2014.
Займався спеціальною військово-тактичною та медичною підготовкою.

У лютому 2015 року пішов добровольцем у 5-ту батальйонно-тактичну групу 81‑ї аеромобільної бригади, де займався аеророзвідкою безпілотними літальними апаратами. Виконував бойові завдання у багатьох гарячих точках Донецької та Луганської областей, зокрема під Донецьким аеропортом, у промзоні Авдіївки, на Світлодарській дузі.

З війни повернувся у травні 2016 року лейтенантом і командиром взводу аеророзвідки свого батальйону.

Працював над кандидатською дисертацією. Займався також сувенірним бізнесом.

Після 24 лютого 2022 року знову пішов на фронт, на цей раз – у 95-ту бригаду ДШВ.

У березні отримав серйозне травмування під час боїв за Харківщину, але щойно трохи підлікувався – знову повернувся на передову.

Офіцер управління 1-го десантно-штурмового батальйону 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Антіпов героїчно загинув 11 травня 2022 року внаслідок ворожого обстрілу танками та артилерією противника, захищаючи територіальну цілісність та Незалежність України під час оборонного бою підрозділів бригади поблизу села Довгеньке Ізюмського району Харківської області.

Читайте також:
“Я готовий іти на війну, щоб донька не жила в совку”: у боях на Харківщині загинув журналіст Максим Мединський

У боях за незалежність України загинув відомий журналіст Олександр Махов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна