У Варшаві антивоєнні активісти розбудили дипломатів РФ сиренами та звуками вибухів. ВІДЕО

Зранку 9 травня активісти громадської ініціативи “Євромайдан-Варшава” у столиці Польщі розбудили російських дипломатів звуками сирен і бомбардувань. Учасники антивоєнної акції прийшли до будівлі, де проживають дипломати РФ та їхні сім’ї.

Про це повідомила ініціатива на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що під будинком, де проживають російські дипломати та їхні сім’ї, антивоєнні активісти розгорнули великий банер з хештегом #russiaisaterroriststate та увімкнули звуки, що нагадують сирени повітряної тривоги та бомбардування.

Так, замість будильник та тихого ранку, дипломати РФ зустріли вівторок з повітряними тривогами, обстрілами та вибухів. Інакше кажучи, прожили звичайний буденний день українців.

“Ми хочемо, щоб сьогодні ці сучасні фашисти прокинулись від наслідків власних дій. Нехай послухають звуки, якими вони будять українців впродовж дев’яти років. Ми не хочемо промовляти до їхньої совісті, нам не потрібні жодні слова чи дії від дипломатів, які представляють терористичний режим. Ми хочемо одного: щоб їх врешті видалили з Польщі, оскільки вони не мають нічого спільного з цивілізованим світом” – заявила активістка ініціативи Євромайдан-Варшава Вікторія Погребняк.

Активісти також наголосили, що не прагнуть промовляти до совісті російських дипломатів, натомість вони хочуть, щоб їх вислали з Польщі, “бо вони не мають нічого спільного з цивілізованим світом”.

Відео:

Дата 9 травня була обрана не випадково, зауважили в ініціативі. Цей день російські політики та дипломати традиційно використовують для пропаганди, щоб показати образ Росії, яка боролась і нібито далі бореться з фашизмом. Водночас забуваючи про те, що саме РФ і відродила фашизм у XXI столітті, і ідеологія “русского міра” сьогодні є головною загрозою для цілого світу.

Читайте також:
Вогняне привітання на 9 травня: у Новосибірську партизани спалили бойовий літак Су-24

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна