Окупанти хочуть виробляти “шахеди” в Білорусі: іранські інженери вже відвідали країну, – ЦНС

Російські окупанти мають намір виробляти дрони-камікадзе Shahed у Білорусі. Для цього російська Федеральна служба безпеки та білоруський Комітет держбезпеки організували відрядження для іранських інженерів.

Про це 8 травня інформує Центр національного спротиву з посиланням на білоруське підпілля.

Російські загарбники планують налагодити виробництво “шахедів” в Білорусі. За даними ЦНС, іранські інженери вже відвідали країну з робочим відрядженням. Вони обговорювали можливість початку виробництва дронів-камікадзе Shahed у Білорусі, які зараз активно постачає Іран для російських окупантів.

“Раніше наше підпілля повідомляло про те, що на базі гомельського заводу проводилася доукомплектація дронів. Відповідний розвиток подій свідчить про те, що Росія продовжує поширювати свій контроль на оборонний сектор Білорусі”, — йдеться у повідомленні.

Такий розвиток подій вказує на те, що Росія “продовжує поширювати свій контроль на оборонний сектор Білорусі”, наголошує ЦНС.

Якщо РФ розгорне повноцінне виробництво “шахедів” в Білорусі, то вона зможе розв’язати логістичні проблеми з транспортування дронів з Ірану.

Читайте також:
Цієї ночі РФ здійснила наймасовіший удар по Києву з початку війни, – Кличко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна