Більше 90% українців вірять у перемогу над РФ, а Путіна вважають сучасним Гітлером, – соцопитування

Понад 92% українців вірять в перемогу України у війні проти Росії.

Про це свідчать результати опитування Центру Разумкова, опублікованого 8 травня.

Відповідаючи на запитання, чи вірите ви у перемогу України у війні проти РФ, більшість 72% опитаних відповіли “так”, а 21% – “скоріше так”. Відтак, за даними центру, всього у перемогу вірять близько 92% респондентів.

94% українців вважають, що Путін є сучасним Гітлером. 92% - вірять у перемогу України, - опитування 01

Соціологи наголошують, що не спостерігається суттєвих регіональних відмінностей — жителі всіх регіонів України в абсолютній більшості вірять, що Україна здобуде перемогу над агресором.

Не вірять в українську перемогу лише 2% опитаних у всіх регіонах України.

71,8% громадян України вважають, що війна може припинитись лише в разі перемоги над Росією, і компроміси з країною-агресором неможливі.

Лише 3,3% із числа опитаних відповіли, що заради миру треба йти на будь-які компроміси з Росією.

Серед тих, хто не є прихильником Євромайдану, найбільша частка прихильників “миру за будь-яку ціну” з РФ – 17%. 42% серед них також вважають можливими деякі компроміси з державою-агресором, хоча і не всі.

Також 82,2% українців заявили, що згодні з твердженням, що Путін – це Гітлер сьогодення.

94% українців вважають, що Путін є сучасним Гітлером. 92% - вірять у перемогу України, - опитування 02

65% з числа опитаних назвали президента Володимира Зеленського політиком, який відіграв важливу роль в обороні країни, головнокомандувача збройних сил Валерія Залужного такою людиною вважають 47% респондентів.

Ссоцопитування “Центру Разумкова” спільно з Фондом “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва проведено 23-30 березня 2023 року коштом пожертв у межах проєкту Sustainability4Ukraine методом особистого інтерв’ю в усіх областях, за винятком окупованої території та районів бойових дій.
Опитано 2017 громадян від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%. Водночас додаткові систематичні відхилення вибірки можуть бути зумовлені наслідками російської агресії, зокрема, вимушеною евакуацією мільйонів громадян.

Читайте також:
Більшість громадян вважають, що події в Україні розвиваються у правильному напрямку, – соцопитування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна