На росТБ закликали вбити польських дипломатів: Варшава вручила ноту протесту послу РФ

МЗС Польщі викликало посла Росії Сергія Андрєєва через те, що в ефірі російського телебачення прозвучали заклики до вбивства польського дипломата. Йому вручили ноту протесту.

Про це повідомили в польському дипвідомстві 5 травня.

Зазначається, що ексомбудсмен з прав дітей РФ Павло Астахов під час телеефіру закликав вбити посла Польщі у Москві. Після цієї скандальної заяви Варшава викликала посла РФ для вручення ноти протесту. Крім цього, Польща вимагає порушення кримінальної справи та негайного покарання проти винного.

Павло Астахов (Фото: скриншот з відео)

Ба більше, Астахов, крім закликів до вбивства, сказав, що здивований, що посла Польщі в РФ досі не знайшли в Москві-ріці задля помсти за торішню акцію протесту, коли посла Росії в Польщі облили червоною фарбою.

Раніше МЗС Молдови викликало посла РФ Олега Васнецова у зв’язку з неприйнятними висловлюваннями Дмитра Медвєдєва щодо Молдови.

Він, коментуючи заяву прем’єра Молдови Доріна Речана про заборону на в’їзд диктатору Володимиру Путіну, сказав, що “такої країни вже немає”, оскільки “її продали Румунії”.

Читайте також:
Пригожин обматюкав Шойгу та Герасимова на фоні трупів “вагнерівців”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна