Мєдвєдєв заявив, що Молдови – не існує: МЗС країни викликало на килим посла РФ

Міністерство закордонних справ Молдови викликало посла Росії Олега Васнецова у зв’язку з неприйнятними висловлюваннями російських чиновників щодо Молдови.

Про це 28 квітня інформують у молдавському дипвідомстві, повідомляє Nokta.

Йдеться про висловлювання заступника голови Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва, який, коментуючи заяву прем’єра Молдови Доріна Речана про заборону на в’їзд диктатору Володимиру Путіну, сказав, що “такої країни вже немає”, оскільки “її продали Румунії”.

“Міністерство закордонних справ та євроінтеграції не коментуватиме абсолютно неприйнятну мову заяв, які сьогодні зробили деякі російські посадовці, але ми наголошуємо, що посол Російської Федерації в Молдові Олег Васнецов буде викликаний до міністерства для надання пояснень щодо заяв на адресу нашої країни”, – заявили у відомстві.

У цій ситуації не обійшлося і без коментарів прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова. Він, реагуючи на заяву Мєдвєдєва сказав, що бачить “дрейф у бік поглинання з боку Румунії” і “свідоме урізання свого власного суверенітету”.

Читайте також:
Офіс генпрокурора: нині відомо про 73 випадки умисного вбивства українських воїнів у ворожому полоні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна