Історичний візит: в Україну прибув глава МЗС Бахрейну

До Києва прибув міністр закордонних справ Бахрейну Абдуллатіф бен Рашид Аль-Заяні. Це перший візит бахрейнського високопосадовця до України в історії двосторонніх відносин.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у п’ятницю, 5 травня.

“Візит міністра закордонних справ Бахрейну Абдуллатіфа бін Рашида Аз-Заяні до України — важливий сигнал про взаємодію та підтримку між нашими державами”, — написав він.

Зеленський додав, що Україна прагне миру, і тому глава держави запропонував міжнародній спільноті українську формулу миру.

“Ми будемо вдячні всім державам, які дійсно хочуть допомогти Україні досягти миру. Запрошую Бахрейн долучитися до реалізації окремих пунктів формули та взяти участь у майбутньому Саміті миру”, — додав він.

Україна та Бахрейн установили дипломатичні відносини 20 липня 1992 року. Права та інтереси громадян України в Бахрейні захищає посольство України в ОАЕ, зазначено на сайті посольства.
У 2002 році були перші кроки із започаткування політичного діалогу сторін. Тодішній президент Леонід Кучма 1 березня 2002 року поздоровив Короля Бахрейну Шейха Хамада бін Ісу Аль Халіфу з нагоди проголошення держави Королівством та її трансформації у конституційну монархію. Поздоровлення надіслав і тодішній спікер Верховної Ради.
Перший офіційний візит 21 січня 2003 року президента Кучми до Бахрейну став найголовнішою подією українсько-бахрейнських відносин. Тоді відбулася низка важливих зустрічей та обговорень.

Читайте також:
Кулеба оголосив відкритий пошук кандидатів на посади послів, фокус – на країнах Африки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна