Над Майданом Незалежності збили “здичавілий” “Байрактар”. ВІДЕО. ВИПРАВЛЕНО

оновлено, доповнено

Крім безпілотника, який упав у Солом’янському районі Києва, ввечері 4 травня Сили оборони України уразили БПЛА, що пролітав над Майданом Незалежності. Це виявився ТВ2 Bayraktar зі складу ЗСУ.

Відповідне відео в четвер поширюють київські телеграм-канали.

На відео видно безпілотник що летить на тлі колони Монумента Незалежності. По ньому ведуть вогонь із ЗРК/ПЗРК, кулеметів тощо. Зрештою ціль вражають, вона вибухає в небі та падає візуально за будівлю МЦКМ (“Жовтневого палацу”).

“Над Майданом знищили дрон, який під***ри запустили до української столиці”, – прокоментував спершу народний депутат і волонтер Юрій Мисягін.

Після цього пресслужба Командування Повітряних сил ЗСУ поінформувала: “4 травня близько 20-ї години у Київської області, під час планового польоту, втратив керування БпЛА Bayraktar TB2.
Оскільки неконтрольоване перебування БпЛА у небі столиці могло привести до небажаних наслідків, було прийнято рішення про застосування розрахунків мобільних вогневих груп. Ціль – знищено!”

“Байрактар” над Києвом 4 травня 2023. Фото з соцмереж

“Шкода, але це техніка, і такі випадки трапляються. Імовірно йдеться про технічну несправність, причини встановлюються. Внаслідок бойової роботи та падіння уламків БпЛА жертв та постраждалих немає”, – ідеться в повідомленні КПС.

Повітряна тривога в Києві тривала з 20:00 до 20:33.

Київська міська військова адміністрація повідомляла про роботу ППО та ураження одного ворожого дрона. Він був збитий у Солом’янському районі столиці та спричинив пожежу в нежитловому приміщенні (“в окремій чотириповерховій будівлі”).

О 21:18 КМВА підтвердила збиття другого безпілотника.

“У Печерському районі сталось загоряння на площі 5 м.кв. Потерпілих попередньо не має. Підрозділи ДСНС працюють на місці подій. Інформація оновлюється і уточнюється”, – заявив начальник КМВА Сергій Попко.

Контекст

Попередньої доби, в ніч на 3 травня, невідомі ударні дрони долетіли до Москви і вибухнули над Кремлем.

Читайте також:
За “атаку” на Кремль: депутати РФ закликають вдарити по резиденції Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна