Київські митники вилучили літак, який привезли в Україну з Румунії

Київські митники викрили спробу ввезення цілого літака по частинах. Вантаж переправляли із території Румунії. Наразі його вилучили до винесення судом рішення у справі.

Про це повідомляє у четвер, 4 травня, пресслужба відомства.

Зазначається, що згідно товаросупровідних документів, поданих до митного оформлення, на територію України вантажним автотранспортом прямували частини літака “Cessna”, що був у використанні. А саме — фюзеляж та крила, вартістю 9 тисяч євро.

“Однак, під час огляду вантажу київські митники визначили, що заявлений до митного оформлення товар є не частинами літака, а безпосередньо літаком у частково розібраному стані”,— йдеться у повідомленні.

Митники зауважили, що окрім заявлених фюзеляжа та крил у вантажному відділі вантажівки знаходились інші частини літака:

  • вертикальний та горизонтальний стабілізатори з кермом напряму та висоти
  • крісла, обшивка, двері, шасі
  • бортове обладнання
  • частини вихлопної системи двигуна, тощо.

Тобто, по суті, вантаж являє собою літак “Cessna” модель 182M, без двигуна та окремого бортового устаткування,— підсумували в митниці.

Читайте також:
СБУ поклала “обличчям в підлогу” чиновника Одеської митниці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна