У РФ удар по Кремлю розцінюють як “замах на Путіна” та терористичну акцію, сплановану українцями

Уночі, 3 травня, два українських безпілотники нібито намагалися атакувати резиденцію президента РФ Володимира Путіна.

Про це заявили пропагандистські російські ЗМІ з посиланням на Кремль.

“Сьогодні вночі київським режимом була здійснена спроба нанесення удару безпілотними літальними апаратами по кремлівській резиденції президента, повідомив Кремль. Два безпілотних літальних апарати були націлені на Кремль”, – ідеться у повідомленні.

Пропагандистська преса зауважує, що військові та спецслужби РФ застосували радіолокаційну боротьбу та вивели безпілотники з ладу.

“Росія залишає за собою право відповісти на спробу удару по Кремлю де і коли вважатиме за потрібне”, – погрожують у Кремлі.

Зазначається, що сам диктатор не був у резиденції під час обстрілу, він нібито працює в Огарьово. Ба більше, Москва розцінює атаку на Кремль як “спробу запаху на Путіна”, назвавши її ще терористичною акцією.

Згодом у соцмережі опублікували момент нібито удару безпілотників по Кремлю. На відео можна побачити політ дрона над дахом Сенатського палацу, який є головною резиденцією Путіна. Під час прольоту над куполом палацу безпілотник вибухає. Водночас визначити точну достовірність та актуальність відео поки що неможливо.

Наразі українська влада не прокоментувала звинувачення Москви. Однак голова ОП Андрій Єрмак у своєму Telegram-каналі опублікував повідомлення з трьома емодзі вогню, та пізніше видалив їх.

Обстріл Кремля 3 травня 2023 року – що відомо про атаку безпілотниками на Кремль

Мер Москви Сергій Собянін після нічних пригод заявив, що у столиці РФ із 3 травня забороняється запуски безпілотних літальних апаратів, за винятком БпЛА, які використовуються за рішеннями органів держвлади.

 

Читайте також:
Росіяни вдарили по залізничному вокзалу Херсона, є загиблий, поранено провідника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна