Міноборони Британії планує купити для України ракети дальністю до 300 км

У списку військової техніки та боєприпасів, які планує закупити Міністерство оборони Великої Британії для України, є далекобійні ракети з радіусом дії до 300 км.

Перелік запланованих закупівель оприлюднено на сайті британського уряду.

Основні вимоги до ракет — вони вже мають бути готовими та сертифікованими, мають запускатися із землі, води або з повітря. Також вони повинні мати низьку ймовірність перехоплення, навігаційну систему, можливість планування місій та засоби проникнення через протиповітряну оборону.

Ідеться про ракетні системи великої дальності – від 100 до 300 км, пише “Мілітарний“.

Водночас для підвищення мобільності української армії у відбитті російської агресії Британія оголосила закупівлю інженерної техніки та тягачів, зокрема засоби прориву мінних полів: мінні котки та мінні трали на всю ширину та ширину гусениці для основних бойових танків — Т-72, Leopard 1, Leopard 2, а також броньовані машини розмінування, бронетранспортери-мостоукладачі та пускові установки будь-яких розмірів. Крім того, йдеться про самохідні мостові парки середнього розміру з довжиною моста від 9 до 31 м і довші – з довжиною моста від 40 до 80 м, обидва із класом навантаження МLC70Т, тобто, здатні витримувати танк вагою близько 63 тонн. Британське фінансування може охоплювати і комплекси для транспортування танків.

Також до 26 квітня в Міноборони Британії планували закупити техніку для посилення української протиповітряної оборони:

  • датчики для виявлення та відстеження крилатих ракет, що низько летять (<50 м), безпілотників та/або балістичних ракет;
  • сенсорні гармати ППО для ураження дронів, що низько летять, і крилатих ракет;
    снаряди повітряного розриву для систем ППО (30 мм, 35 ​​мм, 40 мм);
  • експедиційні загородження для захисту об’єктів критичної інфраструктури — військові габіони (розбірні сітчасті контейнери) будь-якого розміру.

Закупівлю планує провести Міжнародний фонд для України, яким керує Міністерство оборони Великої Британії. До фонду долучилися також Норвегія, Нідерланди, Данія та Швеція. Разом з Ісландією та Литвою вони вже зібрали понад 587 мільйонів євро.

Читайте також:
“Є інші системи, які можуть забезпечити вам такий діапазон”: генерал Міллі пояснив, чому США не надають ракети ATACMS

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна