У ГУР зреагували на вибухи в Севастополі

Внаслідок вибуху у Севастополі було знищено більш як 10 резервуарів з нафтопродуктами. Їхня загальна ємність – близько 40 тисяч тонн.

Про це в коментарі “РБК-Україна” повідомив у суботу, 29 квітня, представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов.

Він уточнив, що ці нафтопродукти призначались для потреб Чорноморського флоту РФ.

“У місті Севастополь 29 квітня відбулася “бавовна”, яка є божою карою, зокрема за вбитих цивільних громадян в Умані, серед яких є п’ятеро дітей. Ця кара буде довготривалою. Усім мешканцям тимчасово окупованого Криму бажано найближчим часом не знаходитися поряд з військовими об’єктами та об’єктами, що забезпечують армію агресора”, – розповів Юсов.

Він також додав, що Головному управлінню розвідки відомо про розкрадання, яке здійснювали місцеві окупанти на цьому та інших об’єктах.

“Варто зазначити, що нам відомо про розкрадання посадовими особами окупаційної влади нафтопродуктів та про інші корупційні дії на цій нафтобазі та інших об’єктах окупантів. Це, безумовно, розширює можливості українських Сил безпеки та оборони”, – зазначив представник ГУР МО.

Як інформувала “Новинарня“, рано-вранці 29 квітня імовірно українські ударні дрони атакували велику нафтобазу в районі Козачої бухти, що на околиці окупованого РФ Севастополя. Резервуари спалахнули, стовп диму й вогню видно з усього міста. Пожежі присвоєно 4-й рівень складності.

Нагадаємо, про вибух у Севастополі повідомляли також 26 квітня.

Читайте також:
ЗСУ в Севастополі атакували не просто нафтобазу, а важливий військовий об’єкт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна