У Севастополі потужно горить нафтобаза. Окупанти кажуть про атаку дрона. ВІДЕО

доповнено

У Козачій бухті, що в окупованому Севастополі, в Криму, горить резервуар з паливом. Причиною пожежі, зі слів окупантів, стало влучання безпілотника.

В соцмережах поширюють фото з великим стовпом чорного диму та полум’ям над резервуарами.

Також про це вранці в суботу, 29 квітня, повідомив самоназваний “губернатор Севастополя” Михайло Развожаєв.

“Горить резервуар із паливом у районі вулиці братів Манганарі в Козачій бухті. За попередньою інформацією, загоряння сталося через влучання БпЛА. На місці працюють усі необхідні спецслужби. Площа пожежі близько 1000 кв. метрів, пожежі присвоєно 4-й клас”, – написав окупаційний чиновник у своєму телеграм-каналі.

О 6:45 чиновник зазначив, що на НП працюють 18 пожежних розрахунків, очікується прибуття пожежного поїзда.

“Ніхто з людей не постраждав… Цивільним об’єктам нічого не загрожує”, – заявив Развожаєв.

Близько 9-ї години він також написав, що пожежа на цій нафтобазі нібито ніяк не вплине на постачання Севастополя пальним, бо ці резервуари не були задіяні для поставок пального на автозаправні станції.

Окупаційна “влада” Севастополя не буде евакуйовувати жителів із району пожежі, повідомляє російське пропагандистське інформагентство ТАСС із посиланням на пресслужбу “губернатора міста”.

Російські джерела пишуть про два вибухи перед займанням.

Варто зазначити, що атака на нафтобазу базу росіян у Севастополі відбулася на 105-ту річницю Українського флоту. Адже 29 квітня 1918 року кораблі Чорноморського флоту перейшли під юрисдикцію Української Народної Республіки.

Стовп типу було видно далеко, він здіймається на сотні метрів, його видно з усіх точок міста пише ТГ-канал “ЧП.Севастополь”.

Телеграм-канал “Кримський вітер” з посиланням на очевидців пише, що безпілотник, який атакував нафтобазу, летів з боку мису Фіолент.

Читайте також новину за 26 квітня:
У Севастополі – вибух, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна