Українські танкісти почали навчання на Leopard 1 – 80 танків почнуть передавати з середини року

Українські танкісти вже розпочали навчання на танках “Леопард” старішої моделі – Leopard 1, а з середини 2023 року в Україну почнуть поступово передавати 80 таких танків.

Про це сказав міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус в інтерв’ю іспанському виданню La Vanguardia, передає “Європейська правда”.

Його заява пролунала у відповіді на запитання про те, чи вже достатньо переданих “Леопардів” для українського контрнаступу, якщо на останній зустрічі формату “Рамштайн” йшла мова в основному про снаряди, ППО і запчастини.

Міністр нагадав, що у березні Україна отримала від Німеччини 18 сучасних  Leopard 2 A6s та 40 БМП Marder, окрім необхідних запчастин та боєприпасів.

Він підкреслив, що Нідерланди та Данія разом з Німеччиною готують передачу танків старішої моделі Leopard 1 A5.

“Підготовка понад сотні українських військових на Leopard 1 щойно розпочалася цього тижня. Постачання до 80 танків Leopard 1 почнеться в середині року”, – сказав Борис Пісторіус.

Він нагадав також, що у Польщі домовилися створити центр обслуговування танків Leopard 2, щоби підтримувати боєздатність переданих машин.

Читайте також:
Данія до літа почне поставки Україні САУ CAESAR і танків Leopard 1

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна