Данія до літа почне поставки Україні САУ CAESAR і танків Leopard 1

Данія планує вже в травні поставити Україні самохідні артилерійські установки CAESAR, а до літа – почати поставки танків Leopard 1, разом з якими приїдуть і вже навчені за кордоном українські екіпажі.

Про це 10 квітня повідомив в.о. міністра оборони Данії Троелс Лунд Поульсен на спільному брифінгу з міністром оборони України Олексієм Резніковим в Одесі, інформує “Медіацентр Україна”.

“Ми сподіваємося, що артилерійські системи CAESAR ми поставимо в Україну наступного місяця. Зараз вони знаходяться на тренувальних полігонах у Данії. Щодо танків Leopard 1, сподіваємося, що ми почнемо їх постачання до літа”, – зазначив Поульсен.

“Забігаючи на пів року наперед, в Україну буде можливо поставити близько 100 танків Leopard 1. І зможемо обговорювати постачання Leopard 2, яких у Данії не дуже багато. Будемо розглядати інші можливі шляхи передачі”, – додав в.о. міністра.

За словами Поульсена, важливо, щоб українські фахівці мали можливість обслуговувати та ремонтувати це озброєння перед тим, як воно прибуде в Україну, і така робота ведеться.

“Наші артилеристи вже тренуються працювати на CAESAR. Також скоро ви почуєте, як в Україні гарчать танки з данським акцентом”, – прокоментував міністр оборони України Олексій Резніков.

Він також запропонував іноземним спеціалістам, які мають бажання та вміють обслуговувати цю техніку, мають відповідні дозволи та доступ до документів, приїхати працювати в Україну.

Це стосується і пілотів. Якщо знайдуться пілоти, які знають, як керувати F-16 і готові взяти участь (у війні), Інтернаціональний легіон готовий відкрити двері”, – додав Резніков.

Читайте також:
Данія передає Україні танки Leopard 1A5 слідом за Німеччиною

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна