РФ готується до контрнаступу наших в Криму: бояться зазнати невдачі до 9 травня, – ISW

Країна-агресорка Росія нарощує зусилля задля забезпечення безпеки та покращення наземних шляхів постачання через Керченську протоку в Криму. До 28 квітня окупанти планують запровадити понад 80 пунктів огляду на в’їздах на Кримський міст.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) 26 квітня.

Зазначається, що російські офіційні особи РФ, імовірно, нарощують зусилля щодо забезпечення безпеки та покращення ліній постачання через Керченську протоку в Крим у рамках підготовки до потенційних українських контрнаступів.

Водночас глава Росавтодору Микита Храпов заявив, що російські будівельники завершили найскладніші етапи відновлення залізничної ділянки мосту через Керченську протоку після атаки 8 жовтня. Очікується, що залізничний рух мостом відновиться у травні, зауважив він.

Інститут вивчення війни констатує, що окупанти бояться переломного моменту контрнаступу ЗСУ перед 9 травня.

Глава ПВК “Вагнер” Євген Пригожин заявив, що як тільки в Бахмуті покращаться погодні умови, Україна розпочне контрнаступ, який може збігтися з 9 травня та зірвати “свято”.

Нагадаємо, глава окупаційної “адміністрації” Севастополя Михайло Развожаєв повідомив про скасування військового параду на 9 травня в місті. Крім цього, в російських Курську та Бєлгороді  із “міркувань безпеки” також заявили, що не проводитимуть парад до Дня Перемоги.

Читайте також:
У Росію на 9 травня приїде єдиний закордонний лідер – президент Киргизстану, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна