Україна повернула додому 44 полонених: серед них захисники “Азовсталі” та цивільні. ВІДЕО

З російського полону повернулося ще 44 українці, серед яких – 42 військові і двоє цивільних.

Про це в середу, 26 квітня, повідомив керівник ОП Андрій Єрмак у Telegram.

«Черговий обмін полоненими. Нам вдалося повернути додому 44 наші людини. Серед них – 36 рядових та сержантів і 6 офіцерів. Це військові, прикордонники, нацгвардійці, моряки. Люди захищали Маріуполь, “Азовсталь”, Херсонщину, билися з ворогом на Сході. Також ми звільнили двох цивільних», – розповів Єрмак.

Глава ОП також наголосив, що серед звільнених є ті, які зазнали катувань від російських окупантів. Зокрема, також є двоє чоловіків, дружин яких раніше звільнили з полону.

Фото: Telegram-канал А.Єрмака

Крім цього, серед звільнених – військовий хірург, який оперував поранених у військовому шпиталі в Маріуполі та організував масову медичну допомогу. Відомо, що одному зі звільнених, командирові відділення, загрожував так званий «суд» із ув’язненням на тривалий термін, заявили у Національній Гвардії України.

«Наша команда, Координаційний штаб з питань поводження із військовополоненими, продовжує виконувати задачу Президента Володимира Зеленського, яка звучала чітко: “повернути додому всіх”. Сила держави вимірюється тим, як вона цінує своїх людей. Наш принцип – українці є найвищою цінністю», – резюмував Єрмак.

Читайте також:
За час повномасштабної війни з полону РФ повернулися 2238 осіб, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна