Суд арештував активи дружини Медведчука на понад 1 млрд грн: стосується 13,7% акцій металургійного підприємства

Суд арештував активи Оксани Марченко, дружини підозрюваного у державній зраді екснардепа Віктора Медведчука, на понад 1 млрд грн.

Про це повідомляє пресслуба СБУ 25 квітня.

Зазначається, що арештовано корпоративні права Оксани Марченко в АТ “Запорізький завод феросплавів”.

“Рішення суду стосується 13,7% акцій підприємства, якими дружина Медведчука володіє через чотири офшорні компанії. Запорізький завод феросплавів є монопольним виробником металевого мангану в Україні і входить до списку найбільших металургійних компаній в Європі”, – уточнили в СБУ.

Йдеться про корпоративні права на 2,6 млрд грн, об’єкти нерухомості, земельні ділянки і транспортні засоби, іменні акції в трьох обленерго на понад 3 млрд грн, якими вона володіє через офшорні компанії.

Арешт активів убезпечить їх від продажу чи перереєстрації на підставних осіб і в подальшому дозволить передати на користь нашої держави, зауважити у відомстві.

Запорізький завод феросплавів є монопольним виробником металевого мангану в Україні і входить до списку найбільших металургійних компаній в Європі.

Нагадаємо, у лютому 2023 року правоохоронці повідомили Маренко про підозру. Наразі тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Новинарня” також інформувала, 11 квітня СБУ оголосила в розшук Оксану Марченко. Зазначається, що дружина Медведчука переховується від органів досудового розслідування. Також вказано дату зникнення – це 24 березня 2023 року.

Читайте також:
Підозра Оксані Марченко: компанії дружини Медведчука фінансували Росгвардію та МВС РФ

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна