Після вибухів у Севастополі РФ виставила на захист бухти бойових дельфінів, – ЗМІ

Видання морського флоту Великої Британії Naval News опублікувало матеріал, присвячений зміцненню оборони окупованого Севастополя.

У ньому, зокрема, стверджується, що для захисту міста і бухти Росія використовує бойових дельфінів.

“Вхід у Севастопольський порт тепер захищений не менше ніж 6 рядами фізичних бар’єрів. Це як додаток до патрульних катерів, вертолітного патрулювання, антидайверів-дельфінів та артилерійських систем”, — йдеться у статті.

Аналітик з питань оборони Бенджамін Пітте сказав виданню, що нова оборона є частиною ширших зусиль щодо зміцнення Криму.

“Російські кораблі частіше патрулюють поблизу Керченської протоки останніми тижнями. На землі вони встановлюють велику кількість траншей навколо ключових місць. З погляду повітря вони стають агресивнішими щодо розвідувальних місій НАТО”, – зазначив він.

Як писала “Новинарня“, в ніч на 24 квітня надводні безпілотники атакували російські кораблі в тимчасово анексованому Севастополі.
Очільниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк порадила росіянам в Криму звикати до повітряної тривоги та готуватися до “сезону бавовни”.

“Думаю що до пляжів у них просто справи не дійдуть. Тому що вони вже там награлися в пісочок. На цьому їхні ігри й закінчаться”, – висловилася Гуменюк в ефірі телемарафону 23 квітня, коментуючи появу окопів на деяких піщаних пляжах на заході півострова.

Атаку російського флоту надводними безпілотниками прокоментував речник Повітряних сил України Юрій Ігнат. Він зауважив, що подібні безпілотники доволі непроста ціль, тому їх важко збивати.

«Звичайні безпілотники, які рухаються по водній поверхні – це досить непроста ціль, яку важко вразити. Тому засоби сучасного ведення бою з використаням БПЛА різних типів будуть нарощуватись»,  — сказав Ігнат в ефірі телемарафону.

Читайте також:
МО Росії зреагувало на атаку надводних дронів по Севастополю. ВІДЕО З РІЗНИХ РАКУРСІВ

У мережі показали момент підходу дронів для атаки по Севастополю. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна