На Черкащині викрили агентку ФСБ, яка намагалася влаштуватися у місцевий орган влади

Служба безпеки України заарештувала російську агентку ФСБ. Жінка намагалася влаштуватися працювати до органу місцевого самоврядування у Черкаській області.

Про це інформує СБУ в Telegram 24 квітня.

Зазначається, що зловмисниця збирала інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони на території регіону. Для цього вона виїжджала на місцевість та вивчала обстановку навколо українських військових частин.

“Отримані відомості передавала агресору через закритий чат у месенджері у вигляді координат і детального опису об’єктів. Крім цього, фігурантка поширювала у забороненій соцмережі “Вконтакте” фейки про війну в Україні та виправдовувала дії окупантів”, – сказано в повідомленні.

Ба більше, агентка поширювала у забороненій соцмережі «Вконтакте» фейки про війну в Україні та виправдовувала дії окупантів.

Згодом ворог наказав зловмисниці влаштуватися до місцевого органу самоврядування, щоб здійснювати розвідувально-підривної діяльності всередині установи. У разі отримання посади вона мала збирати дані про технічний стан та функціонування об’єктів критичної інфраструктури регіону.

 

ФОТО: СБУ

“Втім, реалізувати ворожий план їй так і не вдалося. Співробітники СБУ своєчасно викрили зловмисницю, поетапно задокументували злочинні дії і затримали. За даними слідства, зрадницею виявилась місцева жителька, яку російська спецслужба дистанційно залучила до негласної співпраці на початку цього року. У випадку успішного виконання завдань окупанти обіцяли своїй поплічниці високу грошову винагороду”, – звітує СБУ.

За даними слідства, зрадницею виявилась місцева жителька, яка впродовж лютого 2023 року передавала представнику ФСБ інформацію та точні координати військових об’єктів в Черкасах та на території області.

Під час обшуку за місцем проживання фігурантки виявили мобільний телефон, який вона використовувала для листування з представником фсб рф.

ФОТО: СБУ

Нагадаємо, напередодні СБУ встановила особи ще 12 колаборантів, які вступили до створеного агресором “головного управління мвс рф Херсонської області”. Зокрема, також викрила трьох колишніх правоохоронців, які підтримали російську збройну агресію та вступили до лав окупантів. Їх призначили до створеного загарбниками «експертно-криміналістичного центру», який відповідальний за підробку експертиз у «карних справах» проти українських патріотів.

Читайте також:
Одного священика-колаборанта з УПЦ МП обміняли на 28 українських воїнів, – голова СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна