Одного священика-колаборанта з УПЦ МП обміняли на 28 українських воїнів, – голова СБУ

Україна обміняла одного зі священиків “УПЦ Московського патріархату”, якого викрили у колабораціонізмі, на 28 наших військовослужбовців.

Про це повідомив очільник СБУ Василь Малюк в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна” 21 квітня.

Малюк зауважив, що комплексні контррозвідувальні та безпекові заходи в “УПЦ МП” розпочали у 2022 році. Відтоді порушено кримінальні провадження щодо 61 священників. Загалом суди вже винесли 7 вироків щодо окремих кліриків, які стали на бік окупантів.

“І хочу підкреслити, що ворог дуже цінує своїх агентів у рясах – так, одну таку особу обміняли на 28 українських військовослужбовців”, – розповів Малюк.

За матеріалами СБУ припинено громадянство України 19 священикам “УПЦ МП”.

“Я вже говорив раніше – наявність ряси і кадила не є обтяжуючою обставиною, але й не звільняє від кримінальної відповідальності. І жодних індульгенцій не дає. Працюємо виключно в рамках закону, незважаючи на церковний сан”, – резюмував Малюк.

Як уточнила “Українська правда“, на 28 полонених українських захисників обміняли священика Андрія Павленка з Лисичанська, засудженого за державну зраду до 12 років.

Андрій Павленко

Читайте також:
Піп “УПЦ МП” Слободян, який бив військового у Хмельницькому, здався поліції. Суд відпустив під особисте зобов’язання

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна