Офіцер Червінський, через якого РФ розбомбила аеродром “Канатове”, переховується від слідства, але не уникне відповідальності, – Малюк

Офіцер Сил спецоперацій Роман Червінський, якому СБУ повідомила про підозру в перевищенні повноважень, що призвело до ракетного обстрілу Росією аеродрому “Канатове” в Кіровоградській області, переховується від слідства і є фактичним дезертиром.

Про це сказав голова Служби безпеки України Василь Малюк в інтерв’ю інформагентству “Інтерфакс-Україна“.

“Людина, яка раніше любила давати інтерв’ю і займатися особистим піаром, переховується від слідства, не приходить на допити й навіть відсутня за місцем проживання. Більше того – фактично є дезертиром, адже цей “військовий” майже 8 місяців не з’являється на службі.

ДБР відкрило за даним фактом кримінальне провадження по 407 статті Кримінального кодексу (самовільне залишення військової частини або місця служби – Н)“, – повідомив Малюк.

Він також наголосив, що “ніякі хитрощі” не допоможуть Червінському уникнути відповідальності.

“Негідник, дії якого призвели до смерті одного українського військового і поранення ще сімнадцяти, має понести заслужене покарання”, – підкреслив очільник СБУ.

Він підтвердив, що колишній в.о командира однієї із частин Сил спеціальних операцій Червінський разом із групою осіб самовільно вирішили провести “спецоперацію” із заволодіння російським літаком і почали спілкування з ворожим пілотом, який нібито погодився перейти на бік України. Їхні дії призвели до ракетного обстрілу аеродрому “Канатове”.

Малюк зауважив, що СБУ та ГУР одразу висловили свої зауваження щодо цього плану, його не погодили інші державні органи, оскільки спецоперація містила багато ризиків.

“Але окремі люди вирішили діяти на власний розсуд. Як наслідок – ворожий борт не роздобули, натомість ворог дізнався, де розміщувалися українські літаки й особовий склад. І завдав ракетного удару. Загинув командир військової частини, а 17 захисників дістали поранень. Не кажучи вже про повністю розбиті два бойові винищувачі, зруйновану злітну смугу, іншу техніку та будівлі”, – зазначив Малюк.




“Очевидно, що дії Червінського, які призвели до таких наслідків, потребують правової оцінки. СБУ відкрила кримінальне провадження. Тому все логічно і за законом”, – підсумував керівник  Служби безпеки.

Раніше в Службі безпеки оприлюднили фото наслідків ракетного аеродрому “Канатове”, до якого призвели дії “групи Червінського”.

Читайте також:
Невдала операція розвідки: СБУ розслідує обставини ракетного обстрілу аеродрому “Канатове”, спровокованого “самовільними діями військових”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна