В Ужгороді суд зобов’язав настоятеля собору моспатріархату здати закордонний паспорт

Ужгородський міський суд обрав особисте зобов’язання як запобіжний захід настоятелю кафедрального собору УПЦ (МП) отцю Дмитру Сидору, якого підозрюють у розпалюванні релігійної ворожнечі. Він має здати закордонний паспорт та з’являтися до слідчого за першою вимогою.

Про це повідомила речниця Закарпатської обласної прокуратури Катерина Хижняк у коментарі “Укрінформу”.

За її словами, суд обрав запобіжний захід настоятелю Ужгородського кафедрального Хресто-Воздвиженського собору Дмитру Сидору — його зобов’язали здати закордонний паспорт і з’являтися на допити до слідчого або прокурора за першою вимогою.

За версією слідства, настоятель Кафедрального Хресто-Воздвиженського собору під час богослужінь образливо висловлювався щодо віри та переконань вірян ПЦУ, називав їх «безбожниками», а саму помісну церкву — «порожнім безблагодатним підвалом з павуками» та «конфесією мерців».

Крім того, здобуття Православною церквою України Томосу протоієрей представляв своїм парафіянам як одержання «фальшивого папірця» та «безумство купки неправославних людей».

Підозру Сидору оголосили 16 березня. Отець Сидор одразу після суду виступив із заявами про утиски його збоку правоохоронців. Із зали суду він вийшов зі словами: «Сухарі мені не знадобилися!»
Ужгородський міськрайонний суд вже розглядав справу щодо отця Сидора у 2012 році. Тоді йшлося про «посягання на територіальну цілісність і недоторканність України». Йому присудили три роки позбавлення волі умовно.

Читайте також:
Піп “УПЦ МП” Слободян, який бив військового у Хмельницькому, здався поліції. Суд відпустив під особисте зобов’язання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна