Фінляндія почала будувати паркан на кордоні з Росією

На тлі війни в Україні та для уникнення міграційної кризи Фінляндія почала будівництво першої ділянки загородження на кордоні з Росією.

Про це 14 квітня інформує Reuters.

Будівельні роботи почалися в районі міста Іматра.

Очікується що паркан, виготовлений зі сталевої сітки заввишки 3 метри, буде готовий до кінця 2026 року.

Огорожа буде оснащена обладнанням для спостереження та має закрити близько 200 кілометрів найбільш критичних ділянок кордону.

“Ситуація на фінсько-російському кордоні була стабільною і залишається стабільною на цей момент. Але… Фінляндія повинна мати більш надійний і незалежний прикордонний контроль. І Фінляндія має менше залежати від російського прикордонного контролю”, — прокоментував початок будівництва бригадний генерал фінської прикордонної служби Ярі Толпанен.

Як зазначає Reuters, у Фінляндії прагнуть уникнути повторення подій на східному кордоні Європейського Союзу в Польщі у 2021-2022 роках, коли влада Білорусі влаштувала кризу з перекиданням мігрантів до ЄС.

Читайте також:
Польща будуватиме електронний паркан на кордоні з Калінінградською областю РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна