“Ганьба для журналістики”: в МЗС попередили, що журналісти France 24 відповідатимуть за репортаж із табору окупантів

Речник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко назвав “ганьбою для журналістики” сюжет  французького телеканалу France 24 з табору підготовки російських загарбників на окупованій території України.

“Сюжет France 24 про російських військових, які готуються вбивати українців – ганьба для журналістики. Потрапляння на окуповані території без згоди України порушує українське законодавство, і причетні до таких дій відповідатимуть за законом“, – зазначив він.

Як писала “Новинарня“, знімальна група телеканалу France 24 зробила компліментарний, з елементами російської пропаганди матеріал про підготовку російських окупаційних військ. При цьому жодної згадки про те, що йдеться про агресію й агресорів, у сюжеті немає.

“Навряд чи можна уявити собі такий репортаж з нацистських позицій в Нормандії напередодні “Дня Д“. Чи я помиляюся, хіба це нормально?” – відреагував на цей сюжет посол України у Франції Вадим Омельченко.

Він також зауважив, що журналіст згадує про “контрнаступ ворога“, коли говорить про українську армію. “То на чиєму ви боці?” – поцікавився посол.

Після розголосу скандальний сюжет із сайту телеканалу зник – без жодних пояснень чи вибачень (станом на 00:00 15 квітня) від телеканалу, який фінансується урядом Франції.

Переглянути видалений з сайту телеканалу сюжет можна тут.

Читайте також:
Американський журналіст заїхав до Криму з боку Росії – МЗС України реагує

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна