Американський журналіст заїхав до Криму з боку Росії – МЗС України реагує

Після відвідування журналістами американського телеканалу NBC анексованого Криму в Міністерстві закордонних справ України нагадали, що в’їзд на територію півострова з території Росії є порушенням.

Про це написав речник МЗС України Олег Ніколенко у фейсбуці.

“Відвідування тимчасово окупованого Криму з території Російської Федерації є порушенням законодавства України. Для порушників передбачено правову відповідальність. Зокрема, іноземцям за такі дії також передбачено заборону на в’їзд в Україну. Компетентні органи України встановлюють обставини незаконного відвідування журналістом NBC території Криму», – написав речник МЗС України Олег Ніколенко.

Він додав, що за підсумками перевірки буде ухвалено рішення про подальші кроки.

Американський телеканал NBC 28 лютого опублікував репортаж з анексованого Росією Криму, де зазначається, що журналісти потрапили на півострів потягом через Кримський (Керченський) міст.

Читайте також:
Генерал Ходжес показав приблизний план контрнаступу ЗСУ на Крим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна