На війні в Україні загинули ще двоє громадян США – Едвард Вілтон та Грейді Курпасі

Державний департамент США дізнався про смерть ще двох американців на війні в Україні. Вони захищали нашу країну від російської агресії як добровольці.

Заяву Держдепу цитує ABC News у четвер, 13 квітня.

Ідеться про двох громадян США – Едварда Вілтона та Грейді Курпасі. Разом із ними вже загалом відомо про щонайменше вісьмох американців, полеглих на війні за Україну.

Відомо, що 22-річний Едвард Вілтон загинув 7 квітня під час бойових дій у Бахмуті, повідомив ABC News його зведений брат Паркер Каммінгс. Едвард був із Маріанни, штат Флорида, служив в армії США.

Каммінгс каже, що зведений брат повідомив його про свої плани воювати в Україні, коли вже був у літаку на шляху до Польщі 10 квітня 2022 року.

Що стосується Грейді Курпасі, востаннє його бачили у квітні 2022 року, а в червні зʼявилися повідомлення про зникнення безвісти.

Восени минулого року його родина заявила, що вважає, що Курпасі перебував у критичному стані в підконтрольній РФ лікарні в Донецьку. Невідомо, коли точно було підтверджено його смерть і чи його взагалі госпіталізували.

Сторінка GoFund Me, організована від імені дружини Курпасі, містить небагато подробиць про його перебування в Україні. Зокрема там стверджується, що він “був убитий у бою”.

“Ми можемо підтвердити смерть громадянина США в Україні. Ми підтримуємо зв’язок із сім’єю та надаємо всю можливу консульську допомогу”, — сказав речник Держдепартаменту у заяві, відповідаючи на запитання про Курпасі.

Щодо Вілтона, представник Держдепартаменту підтвердив, що громадянин США загинув поблизу Бахмута, і сказав, що вони на зв’язку з родиною та надають усі необхідні консульські послуги.

Читайте також:
У Бахмуті загинув волонтер, колишній морпіх зі США Піт Рід

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.