СБУ прийшла до піарника Медведчука, який закликав “поділити” Україну

Служба безпеки затримала у Хмельницькому проросійського пропагандиста, що працював над піаром кума президента РФ Віктора Медведчука.

Про це пресцентр СБ повідомив у середу, 12 квітня.

В СБУ стверджують, що до початку повномасштабного вторгнення він входив до пулу політичних піарників, які працювали на Медведчука.

“Встановлено, що фігурант займався “розкруткою” медійного образу поплічника кремля як “миротворця”, якого “чують” у Москві. Для цього регулярно публікував свої дописи на пропагандистських інтернет-платформах. Крім того, на початку 2020 року він добровільно почав працювати на російське інформагентство “News-front”, зареєстроване у тимчасово окупованому Криму”, – йдеться в повідомленні.

Після початку повномасштабної агресії РФ чоловік був у Хмельницькому і звідти поширював публікації, в яких ставив під сумнів існування України у міжнародно визнаних кордонах.

СБУ провела лінгвістичні експертизи і підтвердили факти підривної діяльності. Чоловіку повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 ККУ “державна зрада” і арештували без права внесення застави.

За інформацією джерел “Української правди” в правоохоронних органах, йдеться про Олексія Куракіна.

Читайте також:
СБУ висунула підозру “політологу” Медведчука, який сховався в Криму

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна