Окупанти готують план евакуації “Росатому” із Запорізької АЕС

Російські окупанти готують план евакуації працівників “Росатому” із Запорізької атомної електростанції в місті Енергодар.

Про це в середу, 12 квітня, повідомляє сайт Центру національного спротиву (ССО).

“Окупанти готують попередній план евакуації працівників “Росатому” на захопленій Запорізькій атомній електростанції в Енергодарі.

Колаборантів та звезених росіянами працівників “Росатому” на станцію попередили, що незабаром може початись примусова евакуація, й тому вони мають надати список родичів та бути готовими виїхати за першим сигналом”, – зазначили в ЦНС.

У Центрі нацспротиву нагадали, що окупанти викрадають працівників Запорізької АЕС для “профілактичних бесід” у катівнях, аби ті брали паспорти РФ. Так, ворог створив на АЕС “кишенькову” професійну спілку, до якої примусово мають приєднатись усі працівники станції, а для вступу необхідно отримати паспорт громадянина Росії. Всіх незгодних вивозять та катують.

Раніше окупаційне керівництво ЗАЕС знизило вимоги для ряду вакансій на станції, щоб була можливість ввезти відповідний персонал із РФ та замінити ним український.

 

Читайте також:
Окупанти в масках вдерлися на ЗАЕС та викрали ще чотирьох співробітників станції

“Ми не будемо будувати фортецю, щоб захистити ЗАЕС”, – голова МАГАТЕ після візиту на станцію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна