Окупанти в масках вдерлися на ЗАЕС та викрали ще чотирьох співробітників станції

Увечері 6 квітня окупанти у масках вдерлися до одного із приміщень тимчасово окупованої Запорізької АЕС та забрали чотирьох працівників служби фізичного захисту станції.

Про це заявили в “Енергоатомі” у п’ятницю, 7 квітня.

Там підкреслили, що атомників вивезли в невідомому напрямку, і наразі місце їхнього перебування залишається невідомим.

“Показово, що всі четверо вважалися лояльними до окупаційного керівництва ЗАЕС, адже підписали контракти з фейковою АО “Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС”. Серед затриманих, зокрема, був і заступник “начальника” служби марк волков, котрий всіляко сприяв незаконній діяльності загарбників.

Цікавим, щоправда, є інший факт: попри “офіційний” перехід на роботу до окупантів, їхні боси не можуть віднайти у затриманих паспорти РФ: чи то не взяли поки, чи ретельно приховують. Можливо, таким чином вони прагнуть “пройти між крапельками”, аби після деокупації не потрапити до списку колаборантів, і саме це не сподобалось рашистам”, – заявили в компанії.

Ситуація на ЗАЕС стає дедалі напруженішою: перевірки та пошук “неблагонадійних” посилюються, і навіть співпраця з окупантами не рятує від підвалу чи допитів, підкреслили в “Енергоатомі”.

Читайте також:
“Ми не будемо будувати фортецю, щоб захистити ЗАЕС”, – голова МАГАТЕ після візиту на станцію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна