Україна репатріювала в РФ ще 5 важкопоранених полонених, включно з єдиною жінкою

Україна передала державі-агресору ще п’ятьох важкопоранених росіян, що перебували в українському полоні.

Про це в понеділок, 10 квітня, повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

“Згідно з нормами Женевських конвенцій, українська сторона репатріювала на територію держави-агресорки ще п’ятьох важкопоранених полонених окупантів, у тому числі єдину жінку, яка перебувала в українському полоні”.

Як наголосили в Коордштабі, репатріація важкопоранених, як і передбачає міжнародне гуманітарне право, відбулася без жодних умов для російської сторони.

Стан полонених вдалося стабілізувати, щоб вони стали придатними для транспортування.

“Крім того, в Рамадан – священний місяць для всіх мусульман, Україна передала двох військовополонених мусульман, які воювали у складі армії загарбника. Це було зроблено на підтвердження української пропозиції державі-агресору обміняти мусульман “всіх на всіх” з обох сторін на знак поваги до культури і традицій”, – зазначається в повідомленні.

Фото: Коордшаб з питань поводження з військовополоненими

Читайте також:
Росія не погодилася на пропозицію України обміняти полонених мусульман “всіх на всіх”, — ОП

Водночас у Коордштабі нагадали, що в місцях утримання в Росії та на тимчасово окупованих нею територіях України зараз перебуває значно більше поранених військовополонених, яких держава-агресор згідно з Женевськими конвенціями має негайно повернути без попередніх умов.

Як писала “Новинарня“, наприкінці березня Україна передала РФ усіх важкопоранених військовополонених, стан яких на той час дозволяв транспортування.

Читайте також:
Відбувся обмін полоненими 100 на 106. Серед звільнених українців – воїни з “Азовсталі” і ще з Київщини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна