Зеленський прокоментував ймовірну загрозу оточення Бахмута й подальші дії при цьому

Президент Володимир Зеленський підтвердив, що ситуація в Бахмуті на Донеччині – найскладніша. Ворог не контролює місто повністю, а рішення про відхід Сил оборони може бути ухвалено при загрозі великих втрат особового складу.

Про це Зеленський заявив на спільній пресконференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою у Варшаві в середу, 5 квітня.

“Там дуже складна історія, і щоденно – то є достатньо артилерійських снарядів, то дефіцит. Це відбувається щоденно. То є успіх у якихось блоках Бахмута і ми йдемо вперед, або його немає і ми знов відходимо на позиції. Але. Ми знаходимось у Бахмуті, і ворог не контролює Бахмут – це ситуація на сьогодні”, – сказав глава держави, якого цитує “Українська правда”.

Зеленський підкреслив, що оперативною ситуацією в Бахмуті займається командувач Сухопутних військ генерал-лейтенант Олександр Сирський.

“Безумовно, і для нього і для мене головне – не втратити особовий склад. Безумовно, якщо буде момент ще гарячіших подій і небезпека, що ми можемо втратити особовий склад через оточення, будуть відповідні правильні рішення генерала на місці”, – сказав Зеленський.

При цьому глава держави наголосив: чим швидше доїжджає до України відповідне озброєння від міжнародних партнерів, тим швидше Сили оборони будуть виборювати ситуацію не тільки в Бахмуті, а й по всій лінії зіткнення.

Читайте також:
Пригожин притарабанив прапор РФ на давно зруйновану будівлю міської адміністрації Бахмута

Як відомо, місто Бахмут на Донеччині протягом останніх місяців залишається ареною найзапекліших боїв україно-російської війни. Українське командування на Ставці у президента Зеленського 6 березня ухвалило рішення не виходити з міста, пояснюючи це тим, що оборона дозволить виснажити найбільш боєздатні російські сили. Надалі це рішення підтверджували. Однак “кліщі” навколо центру Бахмута стискаються.

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю Associated Press заявляв, що якби Бахмут був взятий російськими військами, президент РФ Володимир Путін, “продав би” цю перемогу Заходу, своєму суспільству, Китаю, Ірану, а на Україну чинився б тиск щодо пошуку неприйнятних компромісів з агресором.

Дивіться також (відео):

Бої 3-ї штурмової і 93-ї бригади за Бахмут: квітнева хроніка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна