Бої 3-ї штурмової і 93-ї бригади за Бахмут: квітнева хроніка

У перші два дні квітня російські війська, зокрема найманці ПВК “Вагнер”, просунулися до центру Бахмута. Однак бої за місто тривають, Збройні сили України утримують частину населеного пункту, і кожен метр просування дається ворогові дуже дорого.

Який вигляд має війна у місті – це зафіксував у великому сюжеті Стас Кухарчук, фронтовий кореспондент каналу “Інтер”.

У цьому відео – захисники України із 3-ї окремої штурмової бригади та 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ “Холодний Яр”, їхній побут, харчування та їхні коментарі; вуличні бої, міномети серед міста; постійні вибухи; медики і допомога щойно пораненим; зруйновані квартали і квартири та багато іншого.

Читайте також:
Білий дім: Битва за Бахмут триває, поважаємо рішення України

Рішення про виведення ЗСУ із Бахмута немає, – Череватий

Місто Бахмут на Донеччині протягом п’яти останніх місяців залишається ареною найзапекліших боїв україно-російської війни. Українське командування на Ставці у президента Зеленського 6 березня ухвалило рішення не виходити з міста, пояснюючи це тим, що оборона дозволить виснажити найбільш боєздатні російські сили. Надалі це рішення підтверджували. Однак “кліщі” навколо Бахмута стискаються. 3 квітня американський Інститут вивчення війни підтвердив, що росіяни оволоділи будівлею міськради.

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю Associated Press заявляв, що якби Бахмут був взятий російськими військами, президент РФ Володимир Путін, “продав би” цю перемогу Заходу, своєму суспільству, Китаю, Ірану, а на Україну чинився б тиск щодо пошуку неприйнятних компромісів з агресором.

Читайте також:
У бою за Бахмут загинув культуролог та дослідник Євген Гулевич

 


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.