Білий дім: Битва за Бахмут триває, поважаємо рішення України

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що українські сили продовжують “наполегливо боротись за місто Бахмут” на Донеччині, всупереч твердженням російських пропагандистів.

Про це, як передає “Голос Америки”, Кірбі заявив на брифінгу в понеділок, 3 квітня.

Представник Білого дому наголосив, що українські військові все ще перебувають у Бахмуті, “тому місто не потрапило в руки росіян”.

“Ми й раніше багато говорили про високий рівень втрат у Бахмуті і те, як “Група Вагнера” продовжує просто кидати своїх новобранців, багато з яких колишні засуджені, просто в м’ясорубку. Тож така жорстокість, зусилля людської сили є досить приголомшливими, коли йдеться про те, скільки Росія кинула на це місто”, – додав речник адміністрації США.

Кірбі підкреслив, що Бахмут “має велике значення для українців, і ми, звичайно, поважаємо це та розуміємо”, та додав, що відступ українських сил із Бахмута “не змінить динаміку бою під стратегічним кутом зору”.

“Але, наскільки ми бачимо сьогодні, битва за Бахмут не закінчилася й українці не були відкинуті. І знову ж таки, бої продовжують бути досить жорстокими і досить близькими”, – підкреслив представник Ради нацбезпеки США.

Бахмут – мапа DeepState за 3 квітня 2023

Коментар Джона Кірбі з’явився після того, як напередодні засновник ПВК “Вагнера” Євгеній Пригожин оприлюднив відео, на якому розповідає, що начебто над адмінбудівлею Бахмута було піднято російський прапор, після чого “юридично” місто захоплене окупантами.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна