ЗСУ заперечили заяви росіян про взяття Бахмута + мапа DeepState

Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий заявив, що росіяни далекі від того, щоб захопити місто Бахмут на Донеччині, хоча ті вже повідомили про взяття міськради.

Про це Череватий повідомив у коментарі інформагентству Reuters у понеділок, 3 квітня.

“Бахмут – український, і вони (росіяни) нічого не захопили і, м’яко кажучи, дуже далекі від того, щоб це зробити”, – зазначив Череватий.

“Навколо будівлі міської ради точаться бої, вони нічого не захопили в юридичному сенсі”, – уточнив речник Східного угруповання військ.

Череватий додав, коментуючи відео окупантів: “Вони підняли прапор над якимось туалетом. Вони прикріпили його збоку невідомо до чого, повісили свою ганчірку і сказали, що захопили місто. Ну, і добре, нехай думають, що взяли”.

Про те, що Бахмут залишається українським, написав у Telegram і керівник офісу президента України Андрій Єрмак.

“Бахмут – це Україна. Спокійно реагуйте на фейки тих, хто вигадує “пабєду”, якої в реальності нема”,- заявив представник ОП.

При цьому мапа зон бойових дій від DeepState показує деяке просування російських військ у Бахмуті за останній тиждень, зокрема на правому березі річки Бахмутка та ближче до центру:

Раніше очільник російської ПВК “Вагнер” Євген Пригожин увечері 2 квітня оприлюднив відео, на якому розповідає, що начебто над адмінбудівлею Бахмута було піднято російський прапор у пам’ять про “воєнкора” Владлена Татарського, вбитого цього дня. Пригожин каже, що “юридично” місто захоплене окупантами., але Сили оборони України продовжують дислокуватися у західній частині міста.

Читайте також:
Рішення про виведення ЗСУ із Бахмута немає, – Череватий

Як відомо, місто Бахмут на Донеччині протягом останніх місяців залишається ареною найзапекліших боїв україно-російської війни. Українське командування на Ставці у президента Зеленського 6 березня ухвалило рішення не виходити з міста, пояснюючи це тим, що оборона дозволить виснажити найбільш боєздатні російські сили. Надалі це рішення підтверджували. Однак “кліщі” навколо центру Бахмута стискаються.

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю Associated Press заявляв, що якби Бахмут був взятий російськими військами, президент РФ Володимир Путін, “продав би” цю перемогу Заходу, своєму суспільству, Китаю, Ірану, а на Україну чинився б тиск щодо пошуку неприйнятних компромісів з агресором.

Читайте також:
У бою за Бахмут загинув культуролог та дослідник Євген Гулевич

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна