Дерусифікація шато на Херсонщині: виноробня князя Трубецького змінила назву

Єдине історичне шато в Україні Prince Trubetskoi Winery, яке розташоване у селі Веселе Херсонської області, заявило про зміну назви. Його вік – понад 120 років. Нова назва – Stoic Winery. 

Про це повідомили у середу, 5 квітня.

Зазначається, що з перших годин війни історична будівля шато була окупована та пограбована, частину рідкісних пляшок розбито, склади розбомблені. Зараз виноробня знаходиться під щоденними обстрілами. Її відновлення займе багато часу та зусиль. Від усієї цінної колекції залишилося лише 52 пляшки.

“Третя війна в історії шато Трубецького стала поштовхом до змін. Ми вирішили перейменувати нашу виноробню на Stoic Winery, щоб віддати належну шану філософії стоїцизму та показати, що жодні випробування не зможуть нас зупинити в нашому бажанні робити краще вино. Відтепер кожна крапля вина, яку ми вироблятимемо, буде трансляцією нашої наполегливості та відданості своїй справі”, – кажуть винороби.

Зазначається, що перейменування є першим кроком до мети та нової історії. Назва Stoic обрана не випадково, адже стоїцизм – це філософія самоопанування, наполегливості, прийняття ситуації та прагнення до кращого, незважаючи на події.

Винороби підкреслюють, шо поважають історію та діяльність засновника виноробного господарства – російського князя Трубецького, але вважають, що «наша ідентичність та майбутнє не повинні бути пов’язані з російським князем».

Вина «Трубецького» неодноразово здобували найвищі нагороди на авторитетних винних конкурсах. Наприклад, у 2021 році українським вином, яке отримало на Le Mondial des Vins Blancs Strasbourg срібну медаль, стало Riesling Rhine Limited ordinary white dry 2016 від Prince Trubetskoi Winery.
До речі, Riesling Rhine, ще у 1900 році отримало Гран-прі Паризької виставки. Другий рік поспіль Prince Trubetskoi Winery стає номінантом Wine Travel Awards.

Читайте також:
Завод ігристого вина переїхав з Бахмута: де нове місце виробництва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна