В Ужгороді затримали антисеміта, який розписував стіни і “розпалював” за вказівкою з РФ

Співробітники Служби безпеки України затримали мешканця Закарпаття, який за вказівкою спецслужб РФ штучно розпалював антисемітські настрої в регіоні.

Про це повідомив пресцентр СБУ в понеділок, 3 квітня.

За даними слідства, в грудні 2022 року чоловік приховано наніс на фасадах будівель у центрі Ужгорода написи із закликами до вбивства євреїв. Крім того, він надіслав лідеру єврейської громади “авторську” псевдонаукову працю, в якій “обґрунтовує” свою ненависть до цієї національності.

В Ужгороді затримали антисеміта_написи В Ужгороді затримали антисеміта_2 В Ужгороді затримали антисеміта_1
<
>

Встановлено, що до 2014 року фігурант проживав у Росії. Наразі співробітники СБУ вивчають зв’язки чоловіка зі спецслужбами РФ.

Під час обшуку у помешканні зловмисника виявлено комп’ютерну техніку із доказами злочину та прокремлівську літературу, де російські автори вихваляють спецслужби РФ. Також вилучено заплямований фарбою одяг, в якому фігурант перебував під час нанесення антисемітських написів на будівлях.

На підставі зібраних доказів чоловіку повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу (розпалювання національної, регіональної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті).

Читайте також:
На Закарпатті чоловік намагався незаконно перетнути кордон – і втопився в Тисі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна