У Києві працівник підприємства вкрав джгутів-турнікетів, що мали йти ЗСУ, на пів мільйона гривень

Працівник підприємства в Києві викрав джгути-турнікети, призначені для Збройних сил України, на 500 тис. грн. Йому повідомили про підозру.

Про це в понеділок, 3 квітня, повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення збройних сил РФ в Україну зловмисник, працюючи на підприємстві, що займалося виготовленням джгутів-турнікетів для потреб ЗСУ, мав вільний доступ до цього майна. З метою наживи він викрадав та реалізовував джгути-турнікети, за що отримував грошові кошти на власний банківський рахунок.

Протягом квітня-грудня 2022 року підозрюваний вчинив 47 епізодів крадіжок та за свої злочинні дії отримав більше 500 тис. грн зиску.

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва 23-річному уродженцю Вінницької області повідомили про підозру за фактом викрадення майна, призначеного для потреб ЗСУ (ч. 4 ст. 185 КК України). Санкція статті передбачає покарання до 8 років позбавлення волі.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Шевченківського управління поліції в м. Києві.

Читайте також:
ЗСУ знайшли крадену пральну машину навіть в окопах росіян. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна