З 1 квітня почалося головування Росії в Радбезі ООН

З 1 квітня почалося головування Росії у Раді безпеки Організації Об’єднаних Націй, яке триватиме впродовж місяця.

“Росія переймає головування за умовами черговості у Раді безпеки на квітень”, – повідомляється в офіційному твітері ООН.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав головування РФ у Радбезі ООН “поганим жартом” до 1 квітня.

“Росія узурпувала своє місце [в ООН]; вона веде колоніальну війну; її лідер є воєнним злочинцем, якого Міжнародний кримінальний суд оголосив у розшук за викрадення дітей. Світ не може бути безпечним місцем з Росією в Раді безпеки ООН”, – наголосив Кулеба.

Як відомо, до складу Радбезу ООН входять п’ять держав – постійних членів (Росія, Велика Британія, Франція, США та Китай), кожна з яких має право вето, а також 10 держав на ротаційній основі.

Радбез розглядає та ухвалює рішення з питань безпеки, яких зобов’язані дотримуватися інші члени ООН.

Росія як постійний член Радбезу з правом вето постійно блокує будь-які спрямовані проти неї рішення щодо війни в Україні.

Читайте також:
Країни Балтії в ООН: Росія, якою керує воєнний злочинець, не може головувати в Радбезі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна