Як впоратися зі страхом захворіти на рак ℗

Канцерофобія — це тривожний стан, коли людина постійно думає про онкологічні захворювання та вивчає усі можливі симптоми. Інакше кажучи, це нав’язливий страх захворіти на рак. Цей стан може негативно впливати на життя людини, погіршуючи не тільки якість роботи, а й повсякденного життя, що може призвести до тотальної соціальної ізоляції та депресії.

Насамперед необхідно усвідомити, що страх за своє здоров’я — це нормально. Найпростіше та найкорисніше, що можна зробити, – це звернутись за відповідними медичними послугами.

Медичний центр Anadolu — провідний лікувальний заклад, який є стратегічним партнером госпіталю John Hopkins Medicine у США. Медичний персонал клініки робить усе можливе, аби лікування в Туреччині для українців пройшло без зайвих проблем. Пацієнтам, що прибувають, надається безкоштовний трансфер з аеропорту, послуги перекладу та допомога в розміщенні.

Додатково для усіх охочих Anadolu надає офіційну безкоштовну другу думку. Для цього необхідно заповнити форму на сайті, вказати свої контакти та дочекатись дзвінка фахівця, який проконсультує вас щодо подальших кроків.

Як впоратись з канцерофобією: поради спеціалістів

Якщо навіть після регулярних оглядів страх нікуди не зникає, психологи радять:

  • Взяти контроль у свої руки. Окрім регулярних оглядів, мінімізуйте чинники ризику, наприклад, збалансуйте своє харчування та займіться спортом.
  • Скласти план дій. Наявність чіткого плану зменшить тривожність і напруженість щодо майбутнього.
  • Знайти підтримку. Подумайте, хто з вашого оточення та як зможе вам допомогти у випадку хвороби.
  • Допомогти іншим. Інколи інформаційна чи благодійна допомога іншим дозволяє впоратись з канцерофобією.
  • Відволіктися. Постарайтесь жити «тут і зараз», перемкніть увагу зі свого страху на те, що з вами відбувається наразі.

І пам’ятайте, онкологічний діагноз — не вирок. Медичний центр Anadolu — це надійна клініка з передовими технологіями та найкращими лікарями з багаторічним досвідом, які зроблять усе можливе, аби ви вилікувались швидко та безпечно.


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна